Akár egyetlen ujjmozdulattal is hívható a segítség támadás, rosszullét vagy baleset esetén.

Szeretteinket minden lehetséges eszközzel igyekszünk megvédeni a bajtól. Ezt a célt szolgálja a Body Guard házi jelzőrendszer is, amely elsősorban egyedül élők, idősek, esetenként sürgős beavatkozást igénylő betegségben szenvedők számára jelent segítséget. De mindenki más is jó hasznát veheti, akinek kiemelten fontos saját és családja biztonsága. Hiszen bárkit érhet támadás otthonában, gondoljunk csak a manapság egyre gyakoribb, „nyitott ablakos” éjszakai behatolásokra. Egy segélyhívó rendszer nem csupán a komolyabb bajtól óvja meg használóját, hanem növeli a biztonságérzetét is. Tudatában van: ha veszélybe kerül, nem lesz egyedül.

 

-
 

 

A Body Guard rendszer lakásba telepített segítségnyújtó berendezése vezetékes vagy mobiltelefonon keresztül csatlakozik a szolgáltató központjához. Meglepetésszerű támadás, hirtelen rosszullét, mozgást akadályozó baleset esetén nincs időnk a telefonálásra, vagy egyáltalán nem tudunk a készülékhez férni. Ezért a riasztás a rendszerhez tartozó karkötő gombjának megnyomásával történik. A karkötő vízálló, így bármikor, akár fürdés közben is viselhető. A 24 órás ügyelet munkatársa riasztás esetén azonnal jelentkezik, és kihangosítón keresztül megpróbál kapcsolatba lépni velünk. Ez egyrészt a vészjelzés okának tisztázására szolgál, másrészt kizárható vele a téves riasztás. Ha a kapcsolatfelvétel nem sikerül, a rendszerben rögzített adatok alapján azonosít minket, és utánanéz egészségi állapotunknak. Eldönti, hogy milyen beavatkozásra van szükségünk, és gyors segítséget küld. Ha indokolt, mentőt, rendőrt, tűzoltót hív.

Egy háztartáson belül több személy is kapcsolódhat a segélyhívó rendszerhez. Kérésre a szolgáltató riasztás esetén értesíti a megadott hozzátartozót. A lakáskulcs másolatának leadásával magatehetetlen állapot esetén a segítségnyújtóknak nem kell betörniük az ajtót.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.